La absynthe… înainte!

Absynthe Minded

Absynthe Minded – Un nume de trupă aşa de categoria clichéique, artistique, romantique, francezique. Franţuzii se stie că nu-s ei străluciţi în ale rock’n’roll-ului, dar cum mergi fain spre nord, la belgieni… parcă mai creşte iarba. Da, Absinthe Minded sunt din Belgia, cantă de ceva ani. Vreo 9-10. I-am descoperit de pe un blog de muzică pe care tocmai l-am descoperit. De pe Facebook.  Poking Smot îi zice… nu ştiu de la ce vine numele ăsta, zău. Are muzică faină.

Cu domnii belgieni să continuăm aşadar. Vocea îmi aduce aminte aşa vag de Alex Turner. O dau ei în brit, dar nu par genul de trupa clasică de indie, variază destul de mult stilul, ba o dau cu Nea Frusciante, ba cu A-ha, ba cu Dire Straits, un pic de jazz, de funk. Mă impresionează plăcut linia melodică a vocii. Imprevizibilă, articulată interesant. Au multă chitară acustică. Şi mai au şi clipuri frumoase, ca cel de mai jos cu fata cu părul în vânt pe un fel de Pegas.

Spre uimirea mea, chiar au 5 albume. Clipul de mai jos se numeşte Envoi, de pe albumul din 2009. Iar următorul, Space, este de pe cel din 2012.

Să poftiţi la ascultat. Sărumâna.


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 177 other followers

%d bloggers like this: