La absynthe… înainte!

Absynthe Minded

Absynthe Minded – Un nume de trupă aşa de categoria clichéique, artistique, romantique, francezique. Franţuzii se stie că nu-s ei străluciţi în ale rock’n’roll-ului, dar cum mergi fain spre nord, la belgieni… parcă mai creşte iarba. Da, Absinthe Minded sunt din Belgia, cantă de ceva ani. Vreo 9-10. I-am descoperit de pe un blog de muzică pe care tocmai l-am descoperit. De pe Facebook.  Poking Smot îi zice… nu ştiu de la ce vine numele ăsta, zău. Are muzică faină.

Cu domnii belgieni să continuăm aşadar. Vocea îmi aduce aminte aşa vag de Alex Turner. O dau ei în brit, dar nu par genul de trupa clasică de indie, variază destul de mult stilul, ba o dau cu Nea Frusciante, ba cu A-ha, ba cu Dire Straits, un pic de jazz, de funk. Mă impresionează plăcut linia melodică a vocii. Imprevizibilă, articulată interesant. Au multă chitară acustică. Şi mai au şi clipuri frumoase, ca cel de mai jos cu fata cu părul în vânt pe un fel de Pegas.

Spre uimirea mea, chiar au 5 albume. Clipul de mai jos se numeşte Envoi, de pe albumul din 2009. Iar următorul, Space, este de pe cel din 2012.

Să poftiţi la ascultat. Sărumâna.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 177 de alți urmăritori

%d blogeri au apreciat asta: