Twin Machine #3: De la naftalină

După ceva pauză de rubrică, uitaţi că eu n-am uitat să uit că există. 🙂 Aşadar… alte două cântece, de data asta nu e coveruri, ci e melodii originale de-adevăratelea, adică de cine le-o cântat prima dată, sau a doua oară cel şi cel mai bine. Dar tot are legătură cu coveruri pentru că ele este celebre din cauza lor.  Oke, sper că v-aţi prins care-i treaba… Acum să purcedem!

 

1. Lead BellyIn The Pines

Cunoscută de marea majoritate sub numele de Where Did You Sleep Last Night, în varianta Nirvana, unplugged în New York 1994. Melodia este la bază un cântec folk american ce datează din mai bine de 1870, ce a fost de-a lungul vremii cântat şi recântat în zeci, dacă nu chiar sute de variante, sub 3 denumiri principale: In The Pines, Black Girl, Where Did You Sleep Last Night. Lead Belly este cunoscut drept interpret de bază al piesei, înregistrând în anii 1940 peste 6 variante. Alte variante celebre aparţin lui Joan Baez, Bob Dylan, Grateful Dead, Dolly Parton, Link Wray.

 

2. Gloria JonesTainted Love

Cântecul e compus de către Ed Cobb şi interpretat pentru prima oara de Gloria Jones în 1965. A devenit celebru odată cu varianta lansată în 1981 de către Soft Cell, devenind rapid No.1 în UK Single Charts şi petrecând aproape un an în Hot 100 în US. Altă variantă destul de creepy aparţine celor de la Coil (1985), dar sa nu uităm varianta lui Marylin Manson (2001) şi cea Pussycat Dolls (2005). 😛

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: