Doves – Lost Souls [2000]

Habar n-am avut de Doves până acum 2 ani când Firesuite o apărut într-un episod din House și mi-o rămas bine în minte. Așa că m-am pus să ascult tot albumul de pe care e.

Lost Souls e unul din albumele alea, de care poți zice cu siguranță din prima că o să îți placă tot mai mult după fiecare acultare.

Începe foarte bine cu Firesuite, care de fiecare dată când pornesc albumul îmi dă senzația că o fost pusă acolo să hipnotizeze, să te facă să vrei să asculți mai mult, tot mai mult. Și apoi, la următoarele piese, te lovesc vocile excelente ale băieților, pentru că da, toți 3 sunt și vocaliști (cu bassistul ca vocal principal).Nici nu-ți dai seama cum se termină albumul, pentru că e atât de bine aranjat și închegat, încât fiecare piesă o urmează foarte natural și firesc pe precedenta.

E un album pe care să visezi dubios, dar nu în sensu rău. Genul de vise în care calci pe nori împreună cu Dalí, sau stai la o cafea pe marginea prăpastiei cu Lynch și totul e normal și nu ți-i frică nici pentru o secundă că o să cazi în ea.

Mi-i destul de greu să aleg o piesă preferată, pentru că tot timpul am luat albumul ca pe un întreg, și l-am ascultat cap-coadă. Dar cred că, totuși, The Man Who Told Everything se distanțează puțin de celelalte.

Lost Souls e doar debutul băieților și din punctul meu de vedere cel mai bun album al lor. Asta nu înseamnă că următoarele 3 albume nu-s excelente. Categoric o trupă de care ar trebui să știe cât mai multă lume

About cherrypick


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: