top 5 #12: songs that remind me of my brother

Luna asta, în loc de un top 5 pe 5 si unul pe 25, apar ambele azi. Ăsta, și unul mai pe seară. De ce?! Pentru că azi e o zi mai specială, e ziua fratelui meu.
Diferența de vârstă între noi 2 este de 2 ani și ceva. Deci am crescut împreună, întâi pe stăzile pline de praf de la bunică-mea, apoi în camera care am împărțit-o pănă la liceu, iar în studenție într-un apartament. Când am intrat eu la liceu am schimbat pumnii și certurile pe o relație din ce în ce mai bună.
Pentru că este o persoană foarte specială, aceste 2 top 5-uri o să se lege direct de el.

Ăsta e modul meu de-ai spune „La mulți ani!”.

Primul e cu 5 piese care îmi aduc aminte instantaneu de el. Îs foarte multe, dar la următoarele 5 au cele mai bine întipărite amintiri legate de el și mi-s cele mai dragi.

top 5 #12: songs that remind me of my brother


iarna ’91, pe la țară prin zăpezi imense

O arhiva cu toate piesele, aici.

1. Radiohead No Surprises

Deși ascult de multișor albumul ăsta, și pe vremea aia Mihai nici nu vroia să audă de Radiohead, acum vreo 2 ani l-o apucat obsesia cu piesa asta (și cu tot OK Computer for that matter). Îmi aduc aminte de un mesaj într-o noapte, când îmi spunea cât de mult îi place piesa, și Thom Yorke.

2. Queens of the Stone Age – Little Sister

Una din piesele care rulau vinerea seara, înainte să ieșim în oraș. În momentele alea când mă pregăteam ca o fată ce îs și urlam peste piesă să meargă să facă duș că întârziem 😀

3. Arms and Sleepers – Butterflycatcher

Una proaspătă…cu puțin înaintea concertului de la Cluj s-o pus Mihai mai serios să asculte trupa și o constatat că îi place foarte mult. Era o noapte de primăvară când am primit mesaj cât de buna e piesa asta ca soundtrack de mers cu bicicleta pe anumite străzi cu liliac înflorit din Cluj. De atunci asociez și olfactiv piesa.

4. Tiamat – Do You Dream of Me?

De fapt cam tot albumul Wildhoney, pe care îl asculta(m) obsesiv în liceu. Nu știu de unde l-o adus la noi în casă, dar chiar și mamei îi plăcea.

5. Porcupine Tree – The Rest Will Flow

O conversație pe blacon, pe Jupiter Island, pornită de la cât de fain e albumul ăsta și continuată despre cine mai știe ce. O seară caldă și foarte faină, prin octombrie 2007.

Reclame

About cherrypick


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: