Master Musicians of Bukkake

Bukkake is the noun form of the Japanese verb bukkakeru (ぶっ掛ける, to dash or splash water), and means „to dash,” „splash” or „heavy splash.”

Inainte sa aflu de aceasta formatie nu cunosteam decat pe unii maestri muzicieni: Master Musicians of Jajouka – muzica sufi din Maroc.

Alaturi de Sun O)) si Sun City Girls, Maestrii Muzicieni ai Bukkake (nu pot gasi o traducere nici macar aproximativa in romana pentru acest cuvant) sunt parte a noului val drone din State, o manifestare colectiva a psihedelismului caracterizat prin sacrul obscur si profanul aleator.

Totem One e primul album dintr-o trilogie care are la baza Cartea Tibetana a mortilor si experientele formatiei in mijlocul naturii. De altfel, primele inregistrari sunt ‘outdoors’, lucru evident si in unele din piese, unde apar ‘field recordings’. Inclinatia aproximativa catre ocultism, in care natura ocupa un rol central, determina folosirea percutiei cu rol ritual.

Pe langa asta, escapismul cu iz de dadaism duce acest proiect muzical in zona ezoterica a muzicii – creeaza reperele unui cult druidic straniu, inventat acum mii de ani de extraterestri, descoperit acum odata cu trezirea spiritelor adormite in scoarta copacilor. E ceea ce ii diferentiaza de alte nume din aceasta zona, care se duc mai mult catre doom si care au ca fundament practici oculte comune.

In mare masura ocultismul e un pretext pentru improvizatie, e doar un cadru si nu un subiect. Asa cum tribalismul de suprafata e un pretext pentru percutia aliterata, tribala. Asa cum mantrele sunt parca luate din Bardo Thodol. Asa cum diferitele game pentatonice folosite, amintesc de religii ingropate de societatea globalizata. MMOB sunt niste oameni care s-au saturat de viata din Seattle, au gasit pe undeva cantitati impresionante de DMT si si-au inceput sa faca muzica.

Totem One are in spate interesul membrilor formatiei pentru muzica traditionala, religie, muzica electronica si experiment. E un amalgam cu elemente bine dozate care se imbina suprinzator si aleator.

Reclame

4 responses to “Master Musicians of Bukkake

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: