Sextant

Sextant(1973) e ultimul album in care Herbie Hancock nu da doi bani pe partea comerciala. Lumea l-a privit ca pe ceva complet inaccesibil si anacronic prin urmare a avut si vanzari foarte slabe. Ceea ce e oarecum suprinzator pentru ca, FUCK IT, e EXCELENT. Am ramas impresionat pentru ca nu cunoscusem un astfel de Herbie Hancock, il stiam doar pe cel accesibil care oferea o portie de jazz fusion des asezonata cu funk.

Daca ma gandesc ca aceasta explorare intensa a limitelor muzicale vine dupa cativa ani de colaborari cu Miles Davis, atunci parca Sextant nu e un material atat de excentric cum il privesc altii. Poarta in sine influenta flamboaiantului trompetist si intretine un spirit puternic de avant-garda. E ultimul album in care Herbie Hancock exploreaza per se.

Rain Dance e un experiment in care instrumentele progreseaza in jurul unor loop-uri electro. E prima piesa ‘techno’ din istoria muzicii. Fara sa fie orientata pe ritm in sensul vulgar al cuvantului, improvizeaza pe niste structuri sonore metalice. E cea mai sincera piesa, dezbracata de orice concepte. Pe aceastra structura care imbina foarte liber acusticul si electronicul se suprapun apoi in piesa a doua, Hidden Shadows, funk-ul si fusion-ul si nebunia pianului Fender Rhodes.

E ultimul album inregistrat cu Mwandishi, dupa care Herbie se duce mult catre comercial, catre muzicianul pe care il cunoscusem cu ceva timp in urma.

Reclame

One response to “Sextant

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: