Hanggai

Hanggai – My Banjo and I

Muzica si cultura din China, incep sa semene destul de mult cu ceea ce se intampla in Occident. De altfel sunt suprins de scena experimentala de acolo (sunt fan Li Jianhong) sau de muzica pop-rock chineza (Lonely China Day e una dintre cele mai bune formatii de post-rock).

Dincolo de aceste lucruri e un teritoriu fertil si eclectic care inglobeaza sutele de ani de transformari si schimburi culturale; timp in care granitele au luat diverse forme, imperii s-au ridicat si au cazut. In aceasta lume, Hanggai, la fel ca si Sa Dingding, reprezinta repere atemporale – vorbesc despre lucruri care au existat de dinainte de revolutia comunista, nu despre un popor ci despre traditii si multiculturalitate.

Hanggai au fost descoperiti intr-un club din Beijing de doi occidentali. Acestia au hotarat sa le inregistreze albumul intr-un studio improvizat intr-un apartament, adaugand pe langa muzica lor, banjo, percutie minima si foarte putine sunetele electro. Au decis sa pastreze pe inregistrari, zgomotul strazii, ca pe un re-framing, o opera in opera, o punte intre trecut si viitor.

Reclame

2 responses to “Hanggai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: