Lecţii despre adolescenţă cu The Amsterdams

The Amsterdams_Adolessons_Coperta Album

Primul sărut, prima decepţie, prima ţigară fumată pe ascuns, prima bere cu prietenii sau prima melodie care ţi-a plăcut aşa de mult încât ţi-a schimbat viaţa – ce îţi aminteşte cel mai mult de adolescenţă? Trupa The Amsterdams te invită să faci o incursiune în adolescenţa lor muzicală, cu ocazia lansării albumului lor de debut – Adolessons – vineri, 22 mai, în clubul The Silver Church din Bucureşti.

Este vorba de un produs 100% independent, ce conţine 11 piese compuse în colaborare de membrii trupei (Andrei Haţegan – voce, synth; Ovidiu Bejan – chitară, backing vocals; Augustin Nicolae – bass, backing vocals; Andrei Ungureanu – chitară; Vlad Stoica – tobe) cu versuri de Andrei Haţegan, plus un bonus track – Chased by the Housevives remix, semnat The Pink Lenins (proiectul lui Mihai Dobre de la Şuie Paparude cu Alex Atari).

Pe Adolessons se găsesc piese compuse în perioada 2006 – 2008, dintre care deja cunoscutele Taking Care of Anna si Suffering & Surfing s-au aflat pe prima poziţie a topurilor de specialitate, dar şi piese mai noi ca Chased by the Housewives, primul extras pe single de pe album, la care The Amsterdams au filmat şi un videoclip (regia: Anamaria Lazarovici, Muson Film; imagine: Carusel).

Albumul are un titlu sugestiv şi personal pentru trupă, dar indică şi o parte din mesajul pe care publicul îl va descoperi ascultând piesele. “Noi suntem încă într-o adolescenţă muzicală, cântăm relativ de puţin timp, iar albumul spune povestea anilor ăştia. E ca o lecţie pe care trebuie să o învăţăm în adolescenţă, ca să ne meargă bine când ne facem mari… Cine are răbdare să parcurgă art work-ul albumului va descoperi oricum mai multe.” (Andrei Haţegan, Revista Sunete, 2009)

Design-ul coperţii şi booklet-ului Adolessons este semnat de Ghica Popa, graphic artist ce a marcat deja prin stilul său peisajul urban bucureştean. Autor al expoziţiei In My Shoes (sneakers pictaţi unicat, Cărtureşti, 2008), a realizat o serie de proiecţii animate pe Casa Poporului în cadrul evenimentului Noaptea Albă Bucureşteană şi comunicarea până la nivel de design de vitrină pentru lanţul de magazine Boarder’s.

Concertul de lansare a albumului Adolessons va avea loc vineri, 22 mai, în clubul The Silver Church (Calea Plevnei, nr. 61), începând cu ora 20.30, cu participarea mai multor invitaţi surpriză. Preţul unui bilet, pus în vânzare în seara evenimentului, la intrarea în club, va fi 25 RON şi va include un exemplar din albumul Adolessons.

Reclame

One response to “Lecţii despre adolescenţă cu The Amsterdams

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: