Some rare goodies

Zilele trecute ma gandeam cand si cum o sa ascult albumul celor de la Mariah, probabil unul dintre cele mai rare materiale discografice. Nu l-am gasit decat pe ebay la preturi la care nu poti fi sigur ca e vorba de ceva original. E probabil unul dintre cele mai bune lucruri care vin din Japonia.

La cateva ore dau peste Food Of The Gods, un proiect care seamana izbitor cu cel al japonezilor de la Mariah si care o are in componenta pe Mito Hatori de la Cibo Matto. EP-ul e un disc solar, cu un jam construit pe sunete astrale si un rif precis de bass, alaturat unei percutii extensive, venite parca de pe plajele tropicale de pe planeta Venus, asa cum suna descrierea acestui vinil.


Food Of The Gods – Poison Apple

Suna ca o improvizatie de duminica dupa-amiaza, mixat de Dj Harvey, in care Miko se joaca de-a Damo Suzuki cu frazele muzicale, impreuna cu Thomas Bullock de la Map Of Africa/ARE Weapons si o armata de percutionisti.

Vorbind de colaborari cu vocali japonezi si desigur de Damo, am reascultat  Please Heat This Eventually, intalnirea fostului vocal de la CAN cu cei de la Mars Volta si Omar Rodriguez-Lopez. Nu stiu ce legatura de rudenie e intre cei doi dar la cum ordoneaza rimele, Mito pare ca a crescut pe langa Damo.

Omar Rodriguez-Lopez & Damo Suzuki – Please Heat This Eventually (A)

De pe aceeasi planeta vin si Sun Araw, care par a avea sintomele unei intoxicari cu ciuperci halucinogene intr-o vacanta pe o plaja din Pacificul de Sud. Geometrie drone descrisa in fractali psihedelici, taking drugs to make music to take drugs to si iz de suprarealism, de masa spirituala nedefinita care se aseaza in forme ciudate care se nasc pe parcurs. Speed-jurney astral de pe ep-ul Beach Head.

Sun Araw – Horse Steppin

Inchei cu ceva extrem de rar: s-au gasit casetele aparute la Mississippi Records, casa de discuri din Portland. Prin urmare, toata saptamana trecuta am stat in casti cu blues, soul, gospel, psihedelic, proto-punk si world music, atat de frumoase si de rare, ca perlele gasite dupa diminetile pierdute cu rascolirea tarmului sarat…tot de pe plajele planetei Venus, desigur.

Noviciat De Soeurs Missionaires De Notre-Dame D’ Afrique & Four Religious Drummers – Yesu Ka Mkwebase

Pentru cine e interesat, compilatiile se pot gasi aici si aici

PS: toata noaptea e Desert Blues la Radio Babylon

Reclame

One response to “Some rare goodies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: