Dälek – Gutter Tactics


Dälek – A Collection Of Miserable Thought lace

Dälek – We Lost Sight
Suprinzator, anacronic si ambiental, noul album al celor de la Dälek, are toate ingredientele sa fie unul dintre cele mai ascultate albume din 2009 si sa schimbe imaginea glam a violentei gratuite, promovata de hip-hopul actual sau rap-ul recent. La prima auditie ce m-a impresionat a fost faptul ca nu se bazeaza atat de mult pe bas ci mai mult pe experiment/noise si pe versuri care au mai mult rol de ‘spoken word’, de lirism ambiental decat de mesaj direct si violent. De altfel majoritatea trackurile contin diferite sample-uri cu referinte sociale sau politice…cu teme abordate in trecut de Public Enemy.
Asemanarile cu Public Enemy se opresc aici pentru ca Dälek sunt mai mult legati prin sunet de My Bloody Valentine (chitarile shoegaze de pe ‘We Lost Sight’), Einstürzende Neubauten, Melvins, Mike Patton(noise-ul uzual industrial, experimentul), Autechre(slice beat-uri lo-fi, break-uri, experimente sonore cu sample-uri).
Gutter Tactics, spre deosebire de Abandoned Language, nu e un album care sa poata fi disecat pe trackuri. Se pierde oricum ceva din atmosfera generala daca il asculti fragmentat sau de la jumatate – in mare masura mesajul.
Dälek au colaborat in trecut cu kraut-rockerii de la Faust; nu fac doar o muzica de protest, nu creaza beat-uri cool pe care sa dai din cap/cur…Dälek sunt rafinarea hip hopului prin purgatoriul noise-ului.

Reclame

One response to “Dälek – Gutter Tactics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: