November 3

Mother Mother revin cu al doilea lor album, „O My Heart”…oh mama, mama…nu stiu sa fi vazut vreodata o diferenta atat de mare intre albumu de debut(care e mai mult un studiu indie belicos)  si albumu de maturitate(care e atat de tanar si vibrant). (mp3)

Spangle call Lilli line e una dintre formatiile japoneze care depaseste mult latura superficiala la j-pop-ului, fiind aproape de shoegaze, cu masuri lungi, efecte sinuoase si umbre electro dupa estetica bine cunoscuta ce domina indie-ul japonez.  (mp3)

De la SCLL la Nagisa Ni Te nu e decat o distanta de ani, timp in care, cei din urma si-au trait intr-o intimitate irationala perioada psihedelica, asemeni acelor formatii care au 100 de albume pe vinil si de care nu a auzit nimeni. E adevarat ca duo-ul din Osaka are o arie limitata si fani putini si buni, dar asta nu face decat sa amplifice bucuria intalnirii cu aceasta perla. (mp3)

Indienii din Londra au scena muzicala si culturala proprie. Evadeaza intr-un high-life occidental, creat insa dupa chipul si asemanarea lui Krishna, tanar bronzat, frezat si machiat, intr-un studio din Bollywood. Nu acelasi lucru se poate spune despre Nitin Sawney, unul dintre cei mai renumiti muzicieni britanici. El exploreaza India si nu o caricaturizeaza. Colaboreaza cu muzicieni din toate partile globului si este un promotor al multiculturalismului. (mp3)

In cel mai recent album, Emiliana imbina delicatetea divelor islandeze cu feminitatea feroce regasita si la Bjork. De altfel, Me and Armini, unul dintre cele mai bune albume ale anului, e facut dupa reteta comuna a ultimei perioade: eclectism, trip-hop si rock alternativ, fragmentare, globalism, sincopare, interludii habituale si evadari intamplatoare…post-post-post-lolitism 🙂 Sunt curios cate fete isi tin in dulap, iepurasul de plus, alaturi de jucaria de calibru’ 30mm. (mp3)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: