November 2

[all tracks]

Toamna e un anotimp in esenta acustic. Poate pentru ca nuantele se pot distinge mai bine pe un fundal gri. „Grey Weather” e una dintre perlele acustice pe care le gasiti in albumul „Moenie and Kitchi” de la Gregory and the Hawk. Sonoritati care aduc a Sufijan Stevens – modern folk si lirism art-nouveau in proportii egale. Acest album transcede simpla eticheta de singer/songwriter asociata fiecarui artist. Tocmai pentru ca, pe langa chitara, compozitiile sunt condimentate cu o diversitate de instrumente. (mp3)

Kings of Leon are toate sansele ca prin acest album sa iasa din tiparul curentului indie, sa puna punct asocierilor cu Killers & co. Only By Night vine din serile adolescentilor americani, la fosnetul cald al pick-up-ului macindand aprig un vinil de Led Zeppelin sau CCR. (mp3)

Imi place acest album de la A Band Called Quinn. E o calatorie onesta in muzica pop, cu fundal sonor de comedie romantica din anii 90. Sunt diferente sensibile de optica componistica de la o piesa la alta. Putin lounge, putin folk, putin indie … dau un album eclectic, o plimbare pe malul insorit al unui golf, pe langa malul abrupt, inundat de muschi verzi, unde isi fac cuib pescarusii.  (mp3)

Acoustics e o reconstructie anacronica si ceva mai mult de o joaca pe un mixer cu patru canale. Baietii din Seattle stiau ce fac atunci cand au hotarat sa reorchestreze acustic unele din piese. Si suna atat de bine incat daca nu i-ai fi ascultat pana acum, ai jura ca Minus The Bear au cantat asa dintotdeauna. Fiecare piesa e dominata de un impuls creativ care nu lasa sa transpara insuportabila usuratate a unui acustic.  (mp3)

High Places si albumul cu acelasi nume continua traditia duo-ului electronic de a lansa pe vinil, o muzica electronica diferita, o translatie a emotiilor in sunete simple si intraductibile. Cand ii ascult am acel sentiment de opera minimala produsa cu instrumente lo-fi (hand-crafted electronica), care reuseste printr-o cinematica geniala sa aduca muzica in punctul sincretic unde sunetul se intalneste cu propria sa manifestare vizuala. (mp3)


Mistery Jets – 21 e ilustrarea muzicala a expresiei „catchy”. Problema nu e daca vor fi urmatoarea formatie indie care sa vanda ci daca atunci cand vor ajunge acolo, indie-ul va fi deja mort. Pe primele locuri se vor afla niste pitzipoance aproape minore care rup la niste sintetizatoare in timp ce niste cheliosi de 40 de ani desfasoara in fundal acorduri salterete ce aduc a tribut MGMT….hmm…parca astia erau anii 80, nu? 🙂 (mp3)

Reclame

3 responses to “November 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: