Romanians know how to do it

Dincolo de rezonanţa porno a aceste afirmaţii va anunţ că mă refer la cântat live.

Weekendul ce-o trecut o fost unul românesc. Cu Melting Carousels, The Others şi Persona – în cadrul Miau Nights vineri şi Grimus and co sâmbătă. Îmi pare rău pentru Rock House şi Luna Amară de sâmbătă din cadrul Miau Nights, dar noah, pe Luna tocmai îi văzusem şi pe Grimus nu.

Revenim…

Vineri, Roland Garros ~21:30

Seara 1 din Miau Nights incepe cu Melting Carousels, care pe mine nu m-o impresionat deloc. Mi s-o părut statici şi repetitivi şi ceva din vocea tipei m-o deranjat. Aşa că pe la a 3a piesă am mers să-mi iau ceva de băut şi am stat şi i-am aştepta cuminte pe următorii.

The Others m-o impresionat cum nu o făcut-o o trupă românească de mult timp. Cred că nu am mai zis Oai ce bine sună ăştia de atâtea ori într-un concert de când i-am văzut prima dată pe Persona live🙂 Petra are o voce superbă, iar saxofonul ăla e genial pe muzica lor. L-o avut şi pe Mihnea de la Luna Amară ca invitat cu vocea şi trompeta. Trebe neapărat să menţionez că saxofon + trompetă = ceva genial. Au piese tare faine, am dansat tot concertul. Abia aştept să îi văd iar. Foarte tare coverul The Cat Empire The Lost Song.

Persona mi-o plăcut la fel de mult ca prima dată când i-am văzut. Din păcate o fost mult mai scurt. De înţeles, având în vedere că nu o mai fost singurii pe scenă. În rest, la fel de energici şi faini pe scenă. Am ascultat A Ride on Lovestreet, Home in Arms, Momentary Lack of Passion, The Kitchen Song, Honey Bunny Blues plus altele ale lor, şi un Le vent nous portera la bis – spre marea mea bucurie, ca tare mi-o plăcut cum o cântat-o prima oară când i-am văzut.

Îs mişto serile astea de cântări că îţi dai seama că şi la noi sunt trupe cu mare potenţial – ca Persona şi The Others. Sper doar să ajungă ceva mai cunoscuţi, că merită!

Sâmbătă am ales să mă duc la Grimus în Pub, că nu i-am văzut cântând de ceva vreme. După cum m-am obişnuit la cam orice concert al lor, băieţii o făcut un şou foarte fain. Cred că îs trupa cu cel mai studiat joc de scenă de pe la noi. Totul pare atent regizat – lumini, efecte speciale, mişcarea scenică. Plus că interacţionează foarte bine cu publicul. Au anunţat lansarea albumului pe 6 Decembrie. Eu una îs foarte curioasă cum o să sune şi le doresc succes. Voiam să-i aud cântând un Dredg, ceva, în schimb m-am mulţumit cu un Anna Molly de la Incubus cântată foarte mişto.

De trupele care le-o cântat în deschidere (Mauser şi The Mushroom Story, ca la Bruiaj nu am ajuns) nu vă zic nimic că nu-mi plac deloc [adică mi se par naşpa]

Concluzia, mergeţi la concerte cu ai noştri că nu se ştie niciodată ce chestii mişto se ascund în spatele unor nume necunoscute. Mai ales că şi la noi sunt oameni care ştiu să cânte. Plus, dacă nu au susţinerea noastră, aici, nu o să aibă veci vreo şansă să se facă auziţi prin alte ţări.

About cherrypick


17 responses to “Romanians know how to do it

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: