Rock Werchter – prea multi digei

Ne place electro si innebunim la vibe-uri care nu suna deloc a ceva venit de pe planete cunoscute. Unora le place sa fie rapiti de extraterestri si sunt excitati la atingerea pielii misterioase, straine. Uneori iau ei insisi forme reptiloide, dupa ce le este injectat sangele altor astre si cuprind sub pielea lor formele unor fiinte anorganice. Am incercat de cateva ori sa imi controlez membrele in timp ce isi imbracau pielea fantastica iar cortexul gonea ca un animal salbatic sfasiind totul in jur. Ochii imi erau prelungiti in extensii ale unor alte lumi, in avalanse de bumbi ce frematau cu o placere impersonala.

Trupele electro aduc un alt tip de fiinte la un festival si nu e deseori un peisaj linistitor. Si te intrebi pentru ce? Pentru niste oameni care stau in spatele unor butoane mixand niste trackuri? Care este actul live pana la urma, dincolo de simpla expunere? De ce se imbraca niste teme statice in piele de performing arts? Nu se intampla ca atunci cand muzica electronica emana dintr-o masinarie analogica ci pur si simplu e un proces mai complex de copy-paste, de compilare si reintegrare a unor ritmuri.

Si ti se dicteaza practic ce sa faci, cum sa te misti, ce sa vezi. Acea placere impersonala te domina si te toarna in forme confortabile ei. E si asta un mod de a stapani masele…chimicalele si cultura…muzica electronica si muzica in general. Si iti este servit mega-rahatul comercial al zilei: Justice – care strange il el toate lucrurile comune de manipulare a maselor: si religie si revolta si sex.

Mi-a placut introul Kraftwerk din deschiderea Chemical Brothers si proiectiile desi nu puteam sa ma duc atat de departe pe acel tunel vizual fara sa ma abandonez cu totul unui plan contingent, unui scenariu fix. Unele lucruri care ti se strecoara pe sub piele si cresc in cortexul tau ar trebui sa te faca sa vezi, sa te duca mai departe si nu sa iti ofere orgasmuri in retete brute. Lucrurile care merita nu sunt niciodata facile.

Asa ca am ramas la retele mele traditionale…in ciuda faptului ca am avut dj, prea multi digei, foarte multi dj la Rock Werchter: Shameboy, Soulwax, 2manydjs, The Chemical Brothers, Justice, Hot Chip, Digitalism si Underworld.

Mi-au placut si Hercules & Love Affair desi au cantat putin si ziua si nimeni n-avea chef de dans…Si nici Anthony n-a fost pe-acolo, dar am avut o fata misto, pe Nomi. Am invatat ca totul e relativ. Stii tipa aia cool de la festival? Candva a fost a fost barbat. Noooooo waaaaaaaaay!
O muzica disc, imbracata in sacouri de jazz si electro care s-ar plimba acoperita de voga in clubul Studio 54. Muzica pentru gays si pentru toata lumea. Say banjee! Say what?

IMG_5583

Moby Live Remixed a intrat intr-o alta categorie de muzica live de care erai bombardat la foc automat si nu mai puteai sa respiri. Un concept unic al unui muzician, multi-instrumentalist si un showman. O diferenta enorma de la un act live electro la banalele formalisme care se invart pe platane.

* Honey
* Disco Lies
* Raining Again
* Everyday 1989
* In My Heart
* In This World
* Go
* Slipping Away
* Beautiful
* Porcelain
* Natural Blues
* Lift Me Up
* We Are All Made of Stars
* I See the Stars
* Why Does My Heart Feel So Bad
* Thousand

* Bodyrock
* Feeling So Real

Acestia nu sunt zeii mei, nu ma incanta prezenta acestor spirite si am plecat sa intalnesc spiritul verde care a fost neobisnuit de curios si de prietenos. Vorbea tot timpul iar in momentul in care te observa ca ii acorzi atentie iti raspundea si el, vorbindu-ti si uneori invatandu-te un cantec pe care il repetai uneori pana la ivirea zorilor. Chipul sau era adunat din ochi de flacari si te cuprindea in el, pulsand o caldura placuta, intr-un ritm etern.

Despre Rock Wercher 2008 s-a mai scris in:
Rock Paper Stone Werchter
Rock Werchter Americana
Werchter, Atena

Rock Werchter, all man’s land

Reclame

One response to “Rock Werchter – prea multi digei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: