The Gutter Twins Live @ Szene, Wien 20.04.2008

We’re all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

Acum cateva zile am fost la Szene in Viena la concertul celor de la The Gutter Twins. Nu ma asteptam la un concert exploziv, asa cum au fost cele in care Lanegan canta cu Screaming Trees sau QOTSA. Pentru mine, altele au fost punctele tari ale lui Mark Lanegan si ale lui Greg Dulli.In primult rand ca sunt nebuni. Lanegan a stat tot concertul nemiscat, doar aruncand priviri undeva in stanga, in gol, de dupa arcadele adancite iar Dulli a fost atat de exagerat, teatral pana la limita bunului gust (de la trandafirii de pe stativ pana la lirica exacerbata). Asa ca dincolo de muzica, primul lucru care te lovea la aceasta intalnire dintre un posibil Frankestein si un Dracula era chimia stranie a scenei. Deseori credeam ca sunt intr-un film de Lynch.

Come on feel me now
I ain’t only one
When it comes apart
We’re gonna have some fun, son

Apoi a fost acel incident cu un barbat, probabil beat, probabil prea obsedat de Lanegan, care il tot hartuia in timpul concertului, pana cand Mark l-a lovit cu stativul. La ultima piesa Dulli a oprit concertul ca sa-l determine sa iasa din sala si de vreme ce el tot continua sa vina in fata si sa tipe, Greg a coborat si a cantat „Front Street” din public, fata in fata cu acel om. Lucrul straniu e ca versurile se potriveau de minune situatiei, amplificate de expresivitatea lui Greg Dulli.

Acum muzica: The Gutter Twins vin din California si din New Orleans, din proiectele solo ale lui Mark Lanegan si din trupa lui Greg Dulli, Twilight Singers. Coperta de la Saturnalia e o scena de noapte din New Orleans-ul proaspat distrus de furtuna. Un peisaj post-apocaliptic, un album pe masura. E ca atunci cand totul e pe cale sa se sfarseasca si lumea e plina de profeti, de leprosi, de miracole, de iluminati si de curve. E mai mult decat un blues, e mai mult decat New Orleans, pentru ca The Gutter Twins nu descriu o stare de fapt. Lanegan a declarat chiar ca e plictisit de structura blues-ului si ca il tenteaza mai mult reconstructia acestuia.
Nu exista cale usoara spre ceea ce si-au propus The Gutter Twins, prin urmare si compozitiile sunt atent studiate, lasand foarte putine grade de libertate pentru un concert demential. Intr-o trupa cu doua personalitati vorace, cu un chitarist excelent originar din New Orleans, cu bassist si baterist geniali si cu un om la chitara armonie/clape din New York care a cantat cu nume mari din rock si soul, nu e spatiu pentru mari surprize….sa zicem in comparatie cu spatiul pe care ti-l lasa blues-ul.
Prin urmare si sansele sa sune prost sunt mult mai mari. Ceea ce s-a si intamplat la inceput chiar pe primele piese din album care au fost translatate in concert.
Mi-au placut mai mult piesele Twilight Singers si compozitiile lui Lanegan. Si coverul dupa Jose Gonzalez a fost ceva special (probabil a fost mana lui Dulli acolo), la fel clasicul St. James Infirmary Blues (ce va spuneam despre reconstructia blues-ului).

Come on over and be so caught up
its not about compromising.

Ok, guys. Here’s the concert:

[Download Part 1(mp3)] [Download Part2(mp3)] [Torrent(FLAC)]
(sorry guys, the bandwidth for the mp3 is gone but you can still use the links above or wait 1 month :D, unless i get some cheap and reliable file hosting for this blog)
Setlist

(intro)
The Stations
God’s Children
All Misery/Flowers
Live With Me
Seven Stories Underground
Idle Hands
Bete Noire
Down The Line
I Was In Love With You
St. James Infirmary Blues
Track 12(unreleased)
Each To Each
(band introduction)

Front Street
(encore)
Papillon (Shadow Of The Season)
Hit The City
King Only
Methamphetamine Blues
Number Nine

Don’t let the darkness eat you up

Reclame

6 responses to “The Gutter Twins Live @ Szene, Wien 20.04.2008

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: