Noul album Portishead. Streamingul legal

Cand Radiohead incepuse revolutia muzicala, punand la dispozitia fanilor albumul intr-un format loseless, se gasisera multi care sa afirme ca acest gest e de fapt un semnal de alarma tras asupra pirateriei, sa mistifice actiunea pura. E partial adevarat, in masura in care poti face diferenta intre mp3, flac, cd sau vinil. Radiohead n-au facut decat sa ofere un broadcast permanent fanilor, un lucru care se intampla indiferent daca ei luau aceasta decizie sau nu. Acum oricine poate downloada chiar pre-release-ul unui album. Asa ca Radiohead au ales sa vina cu ceva mai mult:

-un pachet vinil, dublu cd art-work la lansarea oficiala a albumului

-concerte transmise live pe internet

-concerte in locatii cat mai diverse, de care se afla cu ceva ore inainte – asa numitele secret concerts

-interactiune cu fanii pe internet – chiar acum se desfasoara un concurs de remix-uri

Ideea e sa nu te limitezi la a oferi un broadcast de album, lucru care nu e o solutie pentru trupele tinere. Dar putina atitudine indie nu strica nimanui. Mai ales celor de la Radiohead care au decis sa se ocupe chiar ei de productie, renuntand la colaborarea cu EMI.

A urmat o intreaga avalansa de lansari online, de o politica indie chiar din partea marilor case de productii, care au redus astfel si din piraterie.

Pe JIWA pot fi ascultati artistii de la Universal, la fel ca si noul album Portishead. „Third” se va auzi si pe LASTFM, incepand cu 21 aprilie.

Prima auditie a lui „Third” e ca o vizita intr-un sanatoriu bantuit. Vocea lui Beth Gibbons iti lasa impresia ca te asteapta o fantoma la orice pas. Sunetul e mult mai dark ambient decat pe celelalte albume. L-am ascultat intr-o zi ploioasa la birou. Un sunet atent, „Third” e o reflexie a unei lumi anorganice, te transforma cu mijloace aproape minimale. E unul dintre albumele pe care nu le poti audia pur si simplu. Pentru aproape o ora iti schimba lumea.

Portishead

Ascultati Third aici

via pcinpact.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: