Cat Power Live @ KCRW (28.02.2008)/ Jukebox review

Download

Mai sus puteti asculta un concert Cat Power sustinut acum cateva zile la KCRW radio in NY, unde s-a reintors dupa ceva vreme. La fel si Jukebox, cel mai recent album marcheaza un comeback la radacinile muzicale, soul, blues sau jazz…dar nimic cu o tenta pregnanta. Totul sub marca inregistrata a vocii si personalitatii geniale a lui Chan Marshall.

Rolling Stone Magazine incearca o comparatie intre Cat Power aka Chan Marshal si Bob Dylan, care fara sa-l fi cunoscut pe batranul singer/songwriter are multe din fantezia acestuia si modul sau deconstructivist de a descompune o compozitie si de a o interpreta dupa propriile dogme. Prin urmare auzi cantece care imprumuta din personalitatea lui Chan, din timbrul unic rafinat de fumatul excesiv si curele de dezalcolizare, cantece care gesticuleaza, sufera, vorbesc de-a binelea cu cel care le asculta.

Ultimul sau album Jukebox e impregnat de emotiile lui Chan desi in mare parte multe nu sunt compozitiile ei. E uluitor … cat de expansiva poate fi si cum face aceste hit-uri sa fie ale ei. It’s something in the way she moves…Ceva imi aminteste de energia lui Joe Cocker… pentru mine e mult mai mult Joe Cocker in Cat Power decat Bob Dylan…cel putin pe acest album. E mult soul, mult suflet, rhythm and blues spre deosebire de The Greatest. Dar nu e nimic nou pentru asculatorul fidel de Cat Power. Tot timpul concertele ei au fost o revelatie. Sunete vechi, armonii noi, o voce noua si Memphis Rhythm Band (pe Jukebox apare o alta formatie de soul/blues, Dirty Delta Blues Band).

E ceva in Jukebox si in revenirea lui Cat Power care l-ar face pe Tom Waits acum sa exclame: „Marry me, Chan, because I’ve listened to your songs, I’ve know the blues and i know you” 🙂 Si nu vad acest album ca pe o consecinta a ultimilor ani din viata artistei. Jukebox e mai mult decat un status quo. E o celebrare a radacinilor muzicale – coveruri unice dupa Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson,Kris Kristofferson, Joni Mitchell, Sinatra, Hank Williams, James Brown, Billie Holiday si Janis Joplin (imprumuta ceva si din tabieturile lor 😛 )

Setlist

Song To Bobby
Dark End Of The Street (Percy Sledge Cover)
Lost Someone (James Brown Cover)
She’s Got You (Patsy Cline Cover)
Interview With Nic
Lord Help The Poor & Needy
Silver Stallion (Highwaymen Cover)
Woman Left Lonely (Janis Joplin Cover)

Reclame

4 responses to “Cat Power Live @ KCRW (28.02.2008)/ Jukebox review

 • Bjorker

  my sanchi panchi head…cat de belea!

  femeia asta are coaie sau pur si simplu i-a fost scris sa fie de catifea?

 • fanitza

  drăguţ post.

  deşi în mod normal nu l-aş fi scos, totuşi, citind ce ai scris şi vâzând că e vorba de coveruri, nu de versiuni live a piselor de pe ultimul album l-am scos şi am să îl ascult cât mai curând.

 • babylonoise

  fanitza, ultimul album are 90% coveruri 🙂
  chiar din perioada „the greatest”, cat power avea o pasiune pentru prelucrarea pieselor compuse de altii, care se vedea mai mult in concerte.
  piesele din post-ul de mai sus sunt dupa un live de la kcrw

 • fanitza

  mă refeream la „the greatest” ca fiind ultimul album.

  „jukebox” nu am ascultat încă. nu ştiam că a fost lansat. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: