Devotchka Live @ Austin City Limits 2007

Povesteam cu cineva din Texas despre Mexic si despre experientele avute in micile orase de la granita, despre fuziunea dintre culturile vecine si printre altele, despre Dia de Los Muertos: masti, dansuri, cantece, azteci, mancaruri, celebrare. Apoi am realizat ca si in Europa se intampla lucruri similare, care probabil sunt mai vechi decat crestinismul. Dupa cateva zile descopar festivalul Burning Man din Nevada, conectat direct la acelasi ritual al renasterii.

Devotchka vine dintr-un spatiu in care influentele fuzioneaza misterios; un timbru universal. Incepe cu o tema hispanica, interpretata de suflatori…doar atat cat sa-ti dea gustul acelor fieste calde, condimentate, frivole. Apoi aceiasi oameni se metamorfozeaza in nomazi si orchestra de strada, preluand teme din folclorul est-european, leaga lumi care initial pareau incomparabile. Acordeonul e un festival in sine si se reinventeaza si poarta masti si te duce din Buenos Aires pana in Paris sau Praga de la track-ul 1 la track-ul10. Vocea vine de undeva dintr-un vodevil francez sau dintr-o cafenea berlineza din anii ’30 dar totusi aduce a cantec sardinian si premediteaza implozia chitarii, starii de libertate pe care ti-o ofera muzica indie. Si inca nu am spus totu…nu am vorbit spre exemplu de banjo ,dramba, violoncel si bass. 🙂

Pentru Devotchka nu exista comparatii imediate. Nu e nici Arcade Fire, nici Calexico si nici Beirut desi ar putea fi toate la un loc; insa in acel moment ar lipsi ceva. Multi au ajuns sa-i cunoasca dupa coloana sonora a fimului Little Miss Sunshine, asa cum se intampla de obicei cu formatiile indie desi au avut cateva albume lansate pana anul trecut. In martie ne asteapta un nou LP de la ei, iar acum in buna traditile a acestui blog o sa puteti asculta unul dintre concertele de anul trecut, din Austin.

[Please download the entire zip archive instead of each file separately, due to bandwidth limitations] Zip Download


01-Head Honcho


02-Twenty Six Temptations


03-How It Ends


04-I Cried Like A Silly Boy


05-C’est ce la Part II


06-We’re Leaving.mp3


07-Venus In Furs


08-The Enemy Guns


09-Such A Lovely Thing

Devotchka au avut un concert anul trecut de ziua mortilor, intr-un decor inedit, cu masti sau pictati pe fata, purtand sombreros sau imbracati in costume.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: