Kobaïa

Acest cantec a fost inspirat de moartea lui John Coltrane si s-ar traduce „Etern”. Muzica neagra, fantezia, explorarea spatiilor muzicale necunoscute pana atunci, interesul pentru orientalism si ezoterism, au caracterizat muzica lui Coltrane si au influentat miscarea muzicala de la sfarsitul anilor 60.

Magma – Kobaïa
Razboiul rece, starea de pericol iminent, era nucleara, perioadele in care apocalipsele se anuntau in fiecare seara la stiri, au dus la extinderea orizontului cunoasterii spre noi spatii ale creatiei. In acelasi timp si probabil din aceleasi cauze a crescut interesul pentru teoriile conspiratiei si viata extraterestra.
Mai jos puteti citi un eseu foarte interesant despre formatia Magma, influentele muzicii negre si subcultura SF.
Kevin Holm Hudson – Apocalyptic Otherness – Black Music and Extraterestrial Identity in the Music of Magma

Magma spune povestea unei planete in dezintegrare, parasite de ultimii supravietuitori care au ales sa inceapa o noua viata pe planeta Kobaïa. Intr-o lume in plin razboi rece, dominata de proteste si de conflicte, nici nu era greu de inteles de ce Christian Vander, francezul care a infiintat formatia, a ales acest plot. In acelasi timp, generatia hippie urmarea o idee similara. In esenta e vorba despre regasirea paradisului asa cum o descria Mircea Eliade si despre mandalele celeste, reprezentate de navele extraterestre, despre care vorbea Jung.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: