Techno! techno! techno!

Pentru ca tocmai am scris despre James Lavelle si playlistul sau de la BBC, iata un cantec care ar fi trebuit sa se gaseasca in acel playlist, pentru ca pare desprins din War Stories.

Turing Machine – Rock.Paper.Rock

Turing Machine, un trio new-yorkez, isi ia numele de la masina inventata de matematicianul Alan Turing si pentru ca sunt extrem de complexi si precisi, pentru ca partea ritmica, bass-ul si bateria, se coordoneaza perfect, unii i-au incadrat in math-rock.

Dar pentru ca e la moda sa infirmi si sa renegi genurile muzicale, Turing Machine au devenit mai mult decat o combinatie statica de biti, live pareau un jam-band, o aparitie scenica de o fantezie debordanta, capabila sa stoarca si ultima picatura de energie din public.

Influentele Kraut Rock vin mai mult din Gong decat din Can sau Faust iar modul cum isi elaboreaza compozitiile tine mai mult de rockul progresiv. Dar muzica ar avea succes oriunde, chiar si pe pupitrul unui DJ, care e de cele mai multe ori o masina de aranjat sample-uri, la fel ca masina lui Turing, prins intre limitele computationale ale mecanicii, ale propriilor stereotipuri, ritmuri.

Now I know, Mr. Lavelle, you’re going to love this!

Abia astept urmatorul album UNKLE! Anul acesta a descoperit chitara electrica, cine stie ce ne mai ofera in viitor.

P.S.: Acum cateva luni in timp ce ascultam CAN cu Mihai, ajunsesem la ideea ca ei ar avea un oarecare succes in Crystal, mai ales ca Holger Czukay e mare amator de muzica techno. Sunt convins ca un DJ de pe-acolo ar aprecia unele track-uri, sample-uri si chiar piesa de mai sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: