Queens of the Stone Age live @ Stuttgart

Ma aflu intr-un irish pub prin Stuttgart la o masa cu oameni din diferite parti ale Europei. Sunt norvegieni, englezi, germani si romani. Eu sunt la al doilea concert QOTSA pe anul asta, gasca din Norvegia a facut un mic tur de forta urmarind alte trei concerte in aceeasi saptamana, lucru pe care englezii il fac deja de cativa ani buni. Probabil doar asa poti sa vezi ce stie o formatie in concert, dincolo de retetele din show biz. QOTSA e un caz particular pentru ca nu e un concert identic cu altul. Unele sunt in forta, altele grungy, unele au tente psihedelice si se intind in jam-uri lungi, altele sunt pur si simplu acustice.

QOTSA canta „desert rock”. Deseori s-au dezis de termenul stoner, care mie imi pare cam limitat si pana la urma rezultatul unor prejudecati stilistice. In desert nu exista reguli, criterii, curente, trenduri ca in marile orase. In desert esti tu si gandurile tale, complicele demonilor tai, deschis oricaror limite si expus pericolului disparitiei lor. Conditia omului in desert este cea a unui calator. Queens of the Stone Age? Un western, un road movie si un Tarantino in acelasi timp. Cu mexicani, americani, italieni si nordici, la fel ca un vid din sud-african baut intr-un irish pub, in timp ce stai la masa cu niste germani, asteptandu-i pe englezi si norvegieni. Asa ca in aproape orice concert, QOTSA sunt destul de imprevizibili. Deja din mai sunt in turneu si inca mai urmeaza vreo cateva luni bune de cantari aproape zilnice. Nu stiu cum rezista la nivelul asta, nu stiu ce consuma oamenii astia dar as vrea si eu. 😛

La Stuttgart,gig-ul a fost mai psihedelic,cu trackuri pe care le auzi mai rar prin concertele lor: Leg Of Lamb, You Can’t Quit Me Baby, You Would Know cu un mare plus pentru ultimele doua, dar si cu mult asteptatul Regular John, o varianta de aproape 10 minute, cu Josh si Troy, duelandu-se in chitari, intr-un jam fenomenal.

Am simtit variatiunile pieselor de pe Era Vulgaris si pe Josh ca un fel de Nero, incingand un foc peste acorduri, in intreaga sala Messe Congress Centrum (tot sa fi fost vreo cateva mii de oameni acolo?). Dupa cum am mai scris, noul album e dat naibii 🙂 dar dupa 3’s & 7’s si aproape o ora jumatate de stat undeva langa boxe aveam deja foc si sange in urechi. Si in tot acest timp nebunii de pusti germani nu se mai opreau din pogo si crowd diving, lucru care nu se potriveste cu politica trupei dar care e tolerat.

Mai jos, setlistul cu macelul deschis de Monsters In The Parasol si finalul ciclic cu Song For The Dead. O singura precizare: piesele de pe Lullabies to Paralyze au avut variante simplificate si publicul a reactionat bine la ele.

Setlist

Monsters In The Parasol
Burn The Witch
Misfit Love (Troy Jag)
Into The Hollow
Leg Of Lamb
River In The Road
In The Fade
Turnin On The Screw
Little Sister
Battery Acid
Sick, Sick, Sick
You Can’t Quit Me, Baby
You Would Know
3’s & 7’s (Dean E)
Regular John (long jam)

–––––––
Go With The Flow
Song For The Dead

Un show pe care l-am vrut inca din vara dupa Werchter, cu un Regular John asa cum am visat si cu multi oameni faini pe care i-am intalnit. Spre deosebire de concertul Porcupine Tree, aici s-a putu fotografia si inregistra. A fost chiar cineva langa mixer si datorita lui am pus acest concert spre download. Calitatea inregistrarii nu exceleaza dar e ok pentru ca si sculele au fost profi. 🙂

Reclame

13 responses to “Queens of the Stone Age live @ Stuttgart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: