Summer Tour 2007 – Ep3: Back Home

A fost o vara nebuna din punct de vedere muzical in Romania care s-a incheiat in septembrie cu festivalul George Enescu. In ciuda tuturor bestivalurile, stuffstockurilor sau coke-urilor, cred ca acesta e evenimentul nr.1 din tara.

Dupa Rock Werchter a urmat o serie de concerte in Vama Veche la Soni. Clipe memorabile cu Timpuri Noi intr-un concert nebun,nebun, cu Artanu tipand si intrerupand frumusete de „Maricica” cu interludii demente si geniale, cu Byron revenit la locul inspiratiei alaturi de trupa sa care poate oferi noi variante ale pieselor vechi la fiecare concert, Harry Tavitian cu o nebunie de „My favorite things” (probabil piesa cu cele mai multe cover-uri) si cu o prelucrare dupa o melodie transilvaneana veche gasita in Codex Aureus, rock alternativ romanesc cu Grimus si talentatul lor vocal si travka alaturi de Travka 🙂 .

Am prins un sfert din Led Zeppelin la concertul Robert Plant cu piese pe care le ascultam pe repeat zile in sir (Black Mountain Side, Going To California, Gallows Pole). Plant nu mai are vitalitatea de acum 30 de ani, nici macar pe acea de acum 15 ani dar stie foarte bine sa-si conserve vocea si are oameni foarte buni pe langa el. Din fericire unii oameni foarte norocosi vor vedea trei sferturi din Led Zeppelin plus Bonham jr, intr-un concert la Londra.

Concertul Tori Amos de la Bucuresti a fost mult mai slab ca cel de la Werchter. A fost in primul rand publicul – la Bucuresti au fost foarte multi curiosi si foarte multi snobi, pe cand la Werchter erau mai mult fanii ei belgieni. Apoi playlist-ul unul axat pe piese clasice, mai ales in partea a doua, cu foarte mult pian si cam atat. A fost o diferenta clara cel putin de tempo intre cele doua parti. Nu cred ca a fost o alegere buna pentru ca niciodata nu poti obtine progresiv o emotie cu un astfel de playlist. Dincolo de aceste lucruri, acest concert a facut foarte multi oameni fericiti, in acea seara.

Rolling Stones…un vis implinit dupa 30-40 de ani pentru unii, celmai tare concert la care am fost vreodata, pentru mine. Totul a mers perfect (sau masinaria a functionat, tot mecanismul fiind invizibil), de la show, la chitarile duelandu-se, miscandu-se, intrepatrunzandu-se, la fenomenul „Mick Jagger, la 64 de ani, uite numa ce poa sa faca dementu asta pe scena”. Mai nou, Rolling Stones au renuntat la turnee, dupa ce au spart toate recordurile dar n-as baga mana in foc pentru asta (Keith Richards e un vampir, va jur!)

Ma intreb ce ne asteapta la anul, tinanand cont de lunile astea si ma uit la numele pe care as vrea sa le vad, multe din ele cvasi-necunoscute in Romania. Ar fi putin probabil sa vad Tool, Arcade Fire, Sigur Ros, Queens of the Stone Age pe-aici. Daca as fi producator, baiat destept si cu o agenda telefonica plina si variata, mai mult ca sigur as miza tot pe un gigant muzical pentru un concert viitor care sa rupa gura targului – probabil U2 sau Roger Waters.

postat de: baby lo noise

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: