It’s like diamonds…In shit

E greu sa privesti acest an ca pe unul obisnuit, din perspectiva iubitorului de muzica. Din iarna am fost asaltat de o multime de albume noi si surprinzatoare din partea unor artisti care nu trebuiau sa imi confirme nimic. In contrast cu alti ani cand era o avalansa de trupe nou noute bune, in special pe partea de indie a muzicii rock.

Era Vulgaris de la Queens of The Stone Age lasa impresia ca a fost inregistrat in timp ce Josh si baietii au baut acid. Zgomotos, trecand de la riff-uri alerte la interludii disonante albumul imi aduce aminte de o legenda urbana. Se spune ca talentul lui Sostakovic ar fi fost mai mult neurologic, datorat prezentei unei schije metalice, un fragment mobil de obuz in creierul sau. De cate ori inclina capul intr-o parte, capul sau se umplea de melodii, lucru observat si la examenul radiologic. Ei bine,dintr-o anumita perspectiva si aplecand urechea usor intr-o parte, albumul ascunde destule experimente sonore desi e foarte mult metal in Era Vulgaris si e uluitor cum QOTSA reusesc sa mentina „sunetul de fier” acolo sus in topuri, intr-un cross-over prin decadele de rock . Si cate influente are aceasta muzica – Led Zeppelin, Black Sabbath, Metallica, The Ramones, Deep Purple, Alice in Chains. E o intreaga istorie acolo si credeti-ma, Queens of The Stone Age sunt pe cale sa intre in categoria legendelor rock and roll-ului.

Primul single a fost „Sick, Sick, Sick”, unde punctele tari sunt colaborarea cu solistul de la The Strokes, Julian Casablancas, distort-ul pe bass si structura simpla, din cateva acorduri. Personal , sunt atras mai mult de chitara suferind de delir si dementa a lui Josh de pe „3’s and 7’s” si „Turning on the Screw”, de cel mai pur stoner style din „Into the Hollow”, de ritmul alert si improvizatiile de pe „Run, Pig, Run” si de versurile directe de la „I’m Designer”. In esenta, tot albumul are versuri acide, directe si cu sens…in maniera de a scrie a lui Josh Homme.

My generation’s for sale
Beats a steady job.
How much have you got ?
My generation don’t trust no one
Its hard to blame
Not even ourselves
The thing that’s real for us is: Fortune and Fame
All the rest seems like work.
Its just like Diamonds
In shit

Ca orice album din 2007, Era Vulgaris e un pas in fata din punct de vedere al partii de productie. Mi se par geniale integrarea experimentalului in sunetul brut si pastrarea aspectului de continuitate si de intreg, de maturitate…Nu cred ca implicarea masiva intr-o productie elaborata va duce rockul spre altceva si ii va distruge esenta rebela. Insa pot sa sper ca la urmatorul album, Queens of The Stone Age vor manca dinamita. 😀

3’s and 7’s

Reclame

3 responses to “It’s like diamonds…In shit

 • corcoran

  e adevarata chestia cu sostakovici? misto 😉 nu ca m-as omorî dupa el
  chestia asta cu productia e boala de maturitate a trupelor consacrate, cind vor sa faca ceva grandios se apuca si imbalsameaza muzica; n-am ascultat albumul asta, dar productia ma deranjeaza pe songs for the deaf, e un album bun, dar…

 • babylonoise

  bine ca n-au colaborat cu timbaland care e expert din imbalsamari dintr-astea

 • cherrypick

  Hai mai, cu Björk i-o iesit f bine 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: