Balkanization of Amerikanization

Traim fara indoiala vremuri tulburi. Calota glaciara se va topi si ne va lasa cu apa pana la gat. Omul a fost nevoit mai tot timpul sa se adapteze. Intr-o zi mi-am legat bratul stang si peste cateva ore ma obisnuisem :). Ceva imi spune ca ne vom obisnui mergand pe strada, unii mai inalti cu apa pana la brau, altii mai mici sub apa…Ne vom adapta. Internetul va acapara cea mai mare parte a vietii active interumane dar probabil ca se vor inventa unele chip-uri care ne vom transforma in cyborgi sau vom renunta definitiv si vom arunca dezgustati toate pc-urile pe geam, pastrand doar super-computerele (Nu pentru asta a fost inventata cibernetica de la inceput?). Unii dintre noi vor trai in foamete iar altii vor muri de obezitate,. Unii se vor muta peste o luna in Dresda, altii vor pleca in Zanzibar. Avionul din Dresda pana in Zanzibar face cel mult 18 ore, cu escale cu tot. Nu ne vom intalni niciodata la mijloc ci peste tot.

Vom produce din ce in ce mai multe arme pe care vom hotari sa nu le fololosim si sa le facem sa dispara. Le vom face sa piara, sa dispara cu totul, le vom exporta fatis catre tari din lumea a treia care se vor razboi ani de-a randul si ne vom oferi pretextul unor invazii. Vom inghiti tot mai multe tari si vom inhala tot mai mult sulf. Vom asimila tot mai mult cantitativ.

O prima senzatie de colaps e data de inutilitate, de sentimentul ca nu poti schimba nimic, ca totul e prea mult pentru a fi asimilat, ca viata se petrece in jurul tau cu o viteza impresionanta. Cantitatea de informatie creste, natalitatea scade. Pamantul e un encefal spongios cu densitate scazuta, lipsit de profunzime dar care poate ingurgita un volum imens…Cancerul… In iminenta colapsului apar si structuri celulare similare. Vedeti doar cat de repede am sarit in doua paragrafe de la Dresa la Zanzibar, la incalzirea globala si la tratatele de dezarmare, pana la globalizare. Toate acestea in timp ce vorbesc pe messenger cu cineva din Mexic si Africa de Sud – in acelasi timp, discutii diferite. 🙂

Exista oameni, spirite in esenta nomade, pentru care supravietuirea intr-o astfel de lume e naturala si prolifica. Pentru care a te trezi de dimineata intr-un alt loc, de a intalni alti oameni care vorbesc o alta limba si au o alta cultura, nu e o problema vitala..ba e chiar placut. Sunt oameni pentru care irosirea proprie nu face obiectul unei sedinte la psiholog, oameni care pur si simplu traiesc…traiesc, traiesc, traiesc….traiesc de secole in spatiul asta si pretutindeni. Poate ca nu vor stapani niciodata lumea pentru ca nu isi fac un scop din ceva. Nu exista verbul a trebui pentru ei. Acesti indivizi imorali, boemi si suspiciosi, deseori afisandu-se in public imbracati non-conformist dar fara vreo grija comuna fata de portul lor zilnic, acesti ratacitori fara coloana vertebrala, fara religie dar cu superstitii mistice din toate religiile, ei insisi fiinte heraldice, vor cunoaste apogeul in declinul continuu al unei civilizatii. Vor fi peste tot. Vor adopta traditionalul si il vor duce mai departe transfigurandu-l. Iti vor canta muzica si o vor face sa sune ca niciodata. Salutari Romania! Buna seara Budapesta!

Gogol Bordello—East Infection
Al Jawala – Diva Nova (Live @ Freiburg)
Taraf de Haidouks – The Return of the Magic Horses

Paul Cantelon – Odessa Medley
DeVotchKa – El Zopilote Mojado
Balkan Beat Box – Ya Man
Kocani Orkestar – Siki Siki Baba
A Hawk And A Hacksaw And The Hun Hangár Ensemble – Zozobra
Kampec Dolores – Live Track 4
Luminescent Orchestrii – Warsaw
Hungry March Band – Jupanese Ju Ju
Dead Brothers – Dead Brothers Stomp
Antwerp Gipsy Ska Orkestra – Turk’s Fruit
Beirut – Carousels

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: