Noul val nou

Klaus Nomi – From Beyond

Klaus Nomi – Return

Incercati sa va imaginati intalnirea cu un extraterestru care canta opera. Un avatar comun pentru Klaus Nomi e imaginea divei din filmul lui Besson, „Al cincilea element”. O creatura extraterestra (Diva Plavalaguna) interpeteaza o arie clasica emotionanta, condimentata cu sunete electro.
Klaus, muzician de formatie clasica, educat in spiritul operei germane, se decide sa emigreze in USA in anii 70 si sa cante muzica rock. Primele sale piese erau coveruri dupa hituri rock and roll din anii 60 – dupa Elvis Presley („Can’t Help Falling in Love”) sau Chubby Checker – si se concretizau in aparitii bizare, din ce in ce mai surprinzatoare. Spectacolele erau deseori realizate cu scenografii complexe cu reminiscente in expresionismul german si filmele sf. Influentele sale muzicale, de la muzica de opera, translatata intr-un falsetto rock, vodevilul, teatrul, pana la Bowie si Marlene Dietrich, creau iluzia unei entitati cosmice. In scurt timp, emigrantul german adunase in jurul sau un public divers, era destul de cunoscut in lumea muzicala, insa tocmai stilul considerat drept straniu il facea inaccesibil multora.
Anii ’80 il gasesc facand backing vocals pentru diferiti artisti. Numele cel mai cunoscut e David Bowie, atras probabil de aparitiile punk-glam ale cantaretului, venite parca de pe alta planeta, de vocea sa incredibila care rezona surprinzator cu sintetizatoarele atat de obisnuite in acei ani.

Anii 80 au reinsemnat pentru Klaus Nomi o reinventare continua, o lupta perpetua cu limitele estetice ale muzicii si spectacolului rock. Din pacate, in anii 80 a aparut ca din cosmos o noua boala (SIDA). In mod ironic, extraterestrul turnat in forme spirituale ciudate, omul care s-a jucat cu ADN-ul muzicii, a fost printre primii care a murit de aceasta boala.

Resurse

The Nomi Song

Siteul Oficial

postat de: baby lo noise

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: